KG Hipnoszülés

Magamról

Dömötör Rita vagyok, KG Hipnoszülés felkészítő, dúla, pedagógus, masszőr és gyermekjóga oktató, egy gyermek édesanyja.

Szívesen végigkísérlek áldott állapotod csodás útján!

Az életem során mindig is központi szerepet kapott a gyermekek szeretete, így nem is volt kérdés számomra, hogy olyan hivatást szeretnék választani, ami a gyerekneveléshez köthető.

Miután elterveztük, hogy saját babát szeretnénk, még inkább belefolytam a legkülönfélébb gyermeknevelési témákba, tudatosan készülve a szülővé válásra.

A gyermekkor élményei, mindenki számára meghatározóak, nem csak a szülés, a kisgyermekkor, hanem már az ezt megelőző időszak is legalább olyan fontos.

A gyermekvállalás tervezése során az orvosomtól azt a meghatározást kaptam, hogy természetes úton nem foganhat meg a gyermekem, teljesen – izmok által – zárt petevezetéket diagnosztizáltak. Nem szerettem volna lemondani a spontán fogantatás lehetőségéről, elhatároztam magamban, hogy tudatosan irányítva, segítve a testem működését mindent megteszek azért, hogy ez létrejöhessen.
Az autogén tréning, agykontroll nem volt ismeretlen fogalom számomra, hiszen már korábban megismerkedtem a relaxáció, vizualizáció, önhipnózis végtelen tárházával. Ettől kezdve napi szinten kezdtem alkalmazni a fent említett – a hipnoszülés alapjaiként is szolgáló – módszereket, sikerrel. Természetes úton fogant meg a mi kis Csodánk.

Amikor eljött a várva várt pillanat, fél nap vajúdás után – ami alatt alkalmaztam az önhipnózist, vizualizációt, és a légzéstechnikákat-, sürgősségi császárral jött világra babánk. A császármetszés szükségességének valódi okának, a felkészületlenségemet tartom. Ezért elhatároztam, hogy minél több édesanyával megismertetem a hipnoszülés módszerét, ezen kívül a testünk működését, és lehetőségeinket a szülészetben, hogy-amennyiben ez a választott útjuk-, minden lehetőségük meglegyen, egy csodás, békés szülésre. Illetve a saját példámból merítve, szeretném támogatni őket a fogantatás kapcsán és a születés körüli eseményeket tekintve. Továbbá nagyon sokat segítettek a relaxációk, a műtét utáni testi, de még inkább lelki gyógyulásban. Önterápiám része az is, hogy hozzásegíthetek másokat ahhoz, ami nekem akkor nem sikerült, minden egyes pozitív visszajelzéssel tovább gyógyulva.

Jövőben terveim között szerepel az Aviva oktatói vizsga megszerzése, mely torna segítségével minden olyan szervet támogat, ami a fogantatásban részt vesz. Továbbá önkéntes szoptatási tanácsadóként szeretném átadni ennek a táplálási módszernek a végtelen előnyeit, különböző módszerekkel támogatva az alkalmazását.